100 Χρόνια Ποιότητας

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση με μακρόχρονη παράδοση στην παραγωγή του ελαιολάδου για πάνω από 100 χρόνια.

100 Χρόνια Ποιότητας

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση με μακρόχρονη παράδοση στην παραγωγή του ελαιολάδου για πάνω από 100 χρόνια.

Rozos Oil Olive Leaf

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση με μακρόχρονη παράδοση στην παραγωγή του ελαιολάδου για πάνω από 100 χρόνια. Το πρώτο οικογενειακό ελαιοτριβείο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1915 στο Μοναστήρι-Αιγιαλείας του νομού Αχαΐας, ήταν τότε η εποχή όπου τα μουλάρια ήταν η κινητήριος δύναμη για την λειτουργία του ελαιοτριβείου αλλά και ο ανθρώπινος παράγοντας έπαιζε σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία της παραγωγής του ελαιολάδου αφού δεν υπήρχαν μηχανοκίνητα μέσα την τότε εποχή και όλα θα έπρεπε να γίνονται χειροκίνητα.

1960

Ανάπτυξη

Αργότερα την δεκαετία του 1960 και με την εξέλιξη της τεχνολογίας ήρθε η εποχή των κλασσικών πιεστηρίων με μηχανήματα μικρής παραγωγικότητας, και αρκετά εργατικά χέρια. Το λάδι έβγαινε με μεγάλο κόπο και απαιτούσε πάρα πολύ χρόνο. Ήταν τότε η εποχή όπου η οικογενειακή επιχείρηση άρχισε να μεγαλώνει και να ανοίγει δύο ακόμα ελαιοτριβεία στην Αιγείρα αλλά και στις Αιγές Αχαίας.
1960
1975

Αύξηση Παραγωγής

Καθώς οι ελιές αυξάνονταν χρόνο με τον χρόνο έπρεπε να αυξάνεται και η παραγωγή, έτσι συνεχώς προστίθενται νέα μηχανήματα στην παραγωγική διαδικασία αλλά και η ανάπτυξη του ελαιουργικού τομέα σε όλη την Ευρώπη έκανε τα ελαιοτριβεία να δείχνουν πλέον περισσότερο σαν σύγχρονα εργοστάσια.
1975
1990

Νέες Τεχνολογίες

Έτσι φτάνουμε στην δεκαετία του 1990 όπου η επιχείρηση εκσυγχρονίζει όλη την γραμμή παραγωγής χρησιμοποιώντας πλέον φυγοκεντρικό μηχάνημα για την παραγωγή του ελαιολάδου με αποτέλεσμα ο χρόνος έκθλιψης του ελαιολάδου να μειώνεται στο μισό και το ελαιόλαδο να είναι καλύτερο ποιοτικά. Με την έλευση της νέας χιλιετίας και την συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας των ελαιουργικών μηχανημάτων ο κλάδος έχει να αντιμετωπίσει τις συνεχείς προκλήσεις από τις δεσμεύσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την χώρα μας (περιβαλλοντικοί όροι κ.α).
1990
2011

Εκσυγχρονίζμος παραγωγής

Η εταιρεία μας σε απάντηση των παραπάνω προκλήσεων το 2011 μετατρέπει την λειτουργία του ελαιοτριβείου από 3 φάσεις σε 2 φάσεις, και πλέον παράγουμε ένα ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης διατηρώντας όλα τα ποιοτικά του συστατικά.
2011
2014

Εκσυγχρονίζμος παραγωγής

Το 2014 εκσυγχρονίζουμε πάλι την γραμμή παραγωγής μας με την ποιο σύγχρονη τεχνολογία που υπάρχει στα ελαιουργικά μηχανήματα. Αυτοματοποιημένα συστήματα αλλά και ανοξείδωτα μηχανήματα και δεξαμενές φύλαξης ελαιολάδου με ψυκτικούς θαλάμους σηματοδοτούν μία άριστη ποιότητα ελαιολάδου σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης.
2014
2015

Τυποποίηση ελαιόλαδου

Το 2015 η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείτε και στον τομέα της τυποποίησης του ελαιολάδου που παράγει, κατηγορίας έξτρα παρθένου, εφαρμόζοντας τους ποιο αυστηρούς κανονισμούς ποιότητας και ασφάλειας, με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις του, όπως HACCP, ISO2200/2005, ενώ έχει παραχωρηθεί και ο κωδικός EL-40434 από την ΕΕ για την αποκλειστική παραγωγή ελληνικού ελαιολάδου.
2015

Η εταιρεία Παν. Αγγ. Ρόζος και Υιοι Ο.Ε. μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι παράγει και τυποποιεί ένα ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας και γεύσης διατηρώντας όλα τα ευεργετικά συστατικά της ελιάς.

elEL